Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Västerås FK P18U

Följ

P18U

Följ oss för uppdateringar
Följ
Pojkar 10 nivå 1 Vår Grupp 1 (7-7)

Match

Skiljebo SK P06

4 - 2
Hamre IP - H7
15 maj 2016
13:45

Västerås IK P06:1

Referat

Referat: Skiljebo SK P06 - Västerås IK P06:1

Söndagens första match mot Skiljebo i nivå 1 serien spelades på ett kallt och rejält dragigt Hamre. Vindstyrkorna varierade mellan snålblåst och storm vilket påverkade spelet en hel del. Vi började i medvind och hade en hel del chanser framåt mot ett duktigt SSK som pressade på bra och hade framförallt ett väl utvecklat breddspel. Halvtidsresultat 2-1 till SSK. Våra killar förbereddes på motvinden i halvtidssnacket och att vi skulle kliva in mer på "förstabollen" dvs inte stå och vänta på studs och vad motståndaren skulle göra. Viktigt också att hålla koll "bakom rygg" dvs kolla över egen axel för att se om det finns omarkerade motståndare där när vi spelar försvarsspel.
Vi kunde en bit in i andra halvlek kvittera och hade bud på ledningsmål vid flera tillfällen. Tyvärr brister vi lite i markeringsspelet vid ett par tillfällen vilket SSK utnyttjar maximalt. Slutresultatet 4-2 till Skiljebo tycker jag inte speglar matchen fullt ut, vi var väl värda åtminstone en poäng idag. Trots förlusten vill jag återigen lyfta fram den positiva utvecklingen i laget, förra våren förlorade vi med 8-1 mot detta motståndet i en betydligt mer ojämn match.
Även denna gång en stor eloge till killarna som inte deppade ihop vid underlägena utan fortsatte kämpa på och var mycket nära att vända matchen vid flera tillfällen. Det är stor skillnad mot inställningen förra vårsäsongen!